"Utilaje pentru industria laptelui"

Tehnologiemasiniutilaje.ro oferă soluții pentru industria laptelui, de la dispozitive, mașini, utilaje, echipamente și linii tehnologice.

Mașini de porționat brânzeturi

- porționare volumetrica ( brâneturi la calup sau rotund)

- porționare la gramaj fix ( brânzeturi la calup sau round)

- porționare la gramaj fix pentru brânzeturi cu găuri ( schweitzer, emmentaler)

- porționare brânzeturi moi, semi-tari si tari

- porționare si feliere brânzeturi semi-tari        (calup)


Dispozitiv de taiera cu fire a barelor de brânză

Va oferim masini de taiat in blocuri/ bare/calupuri de branza, in portii, betisoare de branza sau cubulete de branza.
Productivitate ridicata - proceseaza eficient blocurile mari de branza.
Optiuni de taiere versatile - blocuri, bete sau cuburi mai mici.
Conceput pentru a taia o gama larga de tipuri de branzeturi si alte produse alimentare moi


Linii de producere a diferitelor tipuri de brânză:

- telemea

- mozzarella

- cascaval

- ricotta

- brie

- brânzeturi moi, semi-tari si tari, etc


Procesarea sub presiune înaltă (HPP) 

Procesarea sub presiune înaltă (HPP) este o tehnologie de conservare non-termică care menține prospețimea, asigură siguranța alimentară și crește durata de raft a produselor lactate

Plasarea produselor pe bază de lactate sub presiune hidrostatică ridicată (4.000-6.000 bar / 400-600 MPa / 58.000-87.000 psi) inactivează microorganismele de alterare și patogene. HPP reduce sau poate elimina necesitatea conservanților chimici, ceea ce îndeplinește standardele de etichetă curată și calitate premium cerute de consumatori și producători în prezent.

 Forma și integritatea produselor lactate ambalate în materiale flexibile rămân neschimbate deoarece transmisia presiunii este uniformă și instantanee indiferent de dimensiunile ambalajului, permițând o varietate largă de prezentări pentru comercializare convenabilă. 

Tehnologia HPP în ambalaj elimină riscul de contaminare încrucișată în timpul procesării produselor în ambalajul final, în timp ce tehnologia HPP în vrac permite procesarea unor volume mari de lichide vrac înainte de îmbuteliere.

HPP inactivează patogenii alimentari și microorganismele fără a aplica căldură, menținând proprietățile senzoriale, nutritive și funcționale delicate ale produselor lactate, în timp ce garantează siguranța alimentară și prelungirea duratei de raft a produsului.

Varietatea de produse lactate HPP

Lapte: Laptele crud tratat cu HPP este una dintre aplicațiile care au avut recent succes comercial. Tehnologia Hiperbaric Bulk deschide o mare oportunitate pentru conservarea la rece a laptelui.

Brânză: Procesarea la presiune înaltă a brânzei proaspete permite inactivarea bacteriilor patogene și îmbunătățirea duratei de viață a produsului timp de câteva săptămâni. În cazul brânzeturilor maturate, HPP poate accelera sau modifica maturarea.

Iaurt: HPP inactivează microorganismele contaminante (drojdii și mucegaiuri), menținându-și în viață enzimele (bacteriile de acid lactic) și păstrând proprietățile probiotice. Iaurtul poate ajunge la aproximativ 3 luni de durată de raft.


Aplicator de sleeve si tunel de contractie

Aplicatorul de sleeve este unic și compact, proiectat special pentru aplicarea sleeve-urilor integrale pentru sigilii de garanție (tamper-evident).

Capacitate: 50-200 produse/minut*
Grosimea sleeve-ului: 30-50 microni
Eficiență garantată ≥ 98%
Mașină de înaltă calitate, livrare rapidă a pieselor de schimb, service excelent

Specificații tehnice

  • Viteză de operare: 50-200 produse/minut*
  • Grosime sleeve: 30-50 microni
  • Dimensiuni produse: Ø 20-200 mm
  • Lungime de tăiere: 20-400 mm
  • Materiale compatibile: PET / OPS / PVC / Alfa film

Polițe, rafturi, rackuri pentru marurare brânzeturi

- polițe/rafturi de diferite dimensiuni

- rackuri tip grilă

- rackuri cu găuri de 6 mm

Pentru branzeturi: maturare, saramurare, depozitare  

Solicitâ CATALOG rafturi pentru maturarea brânzeturilor

Avantaje:

- suprafete neporoase

- usor de spalat si igienizat

- o mai buna aerisire/uscare a produsului

- se poate spala/igieniza in tunel de spalare

- realizate din polipropilena conform cu normele UE pentru industria alimentara

- usoare

- rezistente

- nu transmit caldura

- usor de montat

- superpozabile

- reducerea formarii de mucegai

- reducerea pierderii in greutate a produsului

- reducerea timpului de lucru pentru intoarcerea branzeturilor ( se are in vedere atat economisirea timpului dar si lasarea produsului intact)


Mașini de dozat si ambalat UNT (clasic 200/250g) dar si 10-25g

- omogenizator

- dispozitiv de taiere unt vrac

- dispozitiv de umplere unt vrac

- ambalarea untului semi-automat la cutii de carton

- linie de reambalare a untului

- ambalarea unt la cutii cu capac

- ambalare brânza proaspata si ricotta 

- ambalare tip termoforming pentru unt la greutati mici pana la 1 kg

- ambalare branza topita


Vane pentru coagulare

Cuve semicilindrice din polietilenă

Cuve semi eliptice din polietilenă

Cuve paralelepipedice din polietilenă

Cuve semisferice din polietilenă

- capacitati de la 80 L - 670 L


Coagulator continuu

Coagulator pentru prepararea continua a coagulului pentru capacitate mai mari de 100.000 l /sarja, asigura o productie mare si o securitate a produsului final. Este foarte versatil in si se poate comuta in functie de tipul de branza dorit.

Coagulatorul continuu este compartimentat pe diferite stadii de porcesare a laptelui, fiind dotat cu pereti mobili care separa diferitele etape ale procesului realizatii branzei telemea ( sau altor tipuri de branzeturi).

Cu tehnologia de coagulare continua se obtine cea mai buna standardizarea a produsului si a randamentului prin tăiere optimă prin manipularea ușoară si sensibila a coagulului.

Avantaje:

- proces continuu

- inalta calitate si uniformitate a branzei

- usor de ajustat la diferite tehnologii

- proceduri de schimbare simple

- respecta toate normele de igiena

- sistem CIP de curatare a benzii, peretilor mobili

- sistem unic de taiere ce asigura un randament mare

- posibilitati multiple de tratare a coagulului dupa taiere

- consum minim de energie


Traysealer

M.T.S 30EASY este mașina de ambalare "entry-level" pentru producția industrială, este complet automată și utilizează majoritatea soluțiilor tehnice întâlnite la mașinile din categoriile superioare.

M.T.S 30EASY este disponibilă în versiunea standard, cu sudare în atmosferă ambientală, sau în versiunea Vacuum/Gaz, cu sudare în atmosferă modificată, având posibilitatea de a integra o pompă de vid de 100 m³ în interiorul mașinii.

Configurația în formă de "L" face ca mașina să fie extrem de compactă, iar designul carcaselor de siguranță asigură accesibilitate maximă pentru curățare și schimbarea matrițelor.
Utilizarea oțelului inoxidabil permite utilizarea mașinii pentru ambalare în orice tip de mediu.


Flowpack

Aceast flow-ack este un model entry-level de mașină de ambalat și apoi poate fi extins în sisteme de alimentare foarte personalizate, atât cu roboți, cât și cu alte aplicații tehnice.

Datorită sistemelor de etanșare de nouă generație, se poate împacheta cu diferite tipuri de folii de hârtie și diverse folii de plastic standard și reciclabile.

Forme/matrițe individuale si bloc pentru brânzeturi

- forme bloc pentru telemea format 2x5 sau 2x6

- inaltatoare

- distribuitoare de coagul

- carucioare pentru manevrarea stivei de forme bloc

- dispozitiv pneumatic de intoarcere a stivei de forme bloc

- forme pentru cascaval, mozzarella, ricotta, brie, etc

Solicitâ CATALOG forme brânzeturi


Putinei de diferite capacitati

Putinei de unt cu un volum de până la 3.000 litri.
Capacitatea putineiului: până la 1.200 litri de smântână pe lot.
Capacitatea de producție a untului: până la 600 kg pe lot.
Conținutul de grăsime al smântânii: între 35% și 42%.
Material: oțel inoxidabil.


Cutii pentru maturarea brânzei telemea

Dimensiuni:

Parte superioara: 293x293 mm

Partea inferiara: 242x242 mm

Inaltime: 371 mm

Greutate: circa 1400 g

Grosime perete: circa 3 mm

Capaciatea: 8 bucati telemea dimensiunea de 220x110x100 mm

Material: BC 250 MO FDA conform cu normele europene pentru securitatea alimentara

Avantaje:

- spatiul de depozitare este cu 30% mai redus

- cutiile se pot stivui una in alta dupa spalare

- cutiile pline se pot stivui pe trei niveluri

- cutiile se pot deschide si inchide usor (clic)

- capacul in interior dispune de nervuri astfel incat feta sa fie in saramura

- cutiile se pot folosi de aproximativ 50 ori ( cu referire la capac)-atat este garanta de producator

- capacul permite schimbul de gaze cu exteriorul


Navetă produse

Material: PEHD

Dimensiuni externe: 635x440xh120 mm

Dimensiuni interne: 595x395xh100 mm

Culoare: alb sau la cerere

Metodă de producție: turnare prin injecție

Rezistență la temperatură: -18, +60 °C

Adecvat pentru contactul cu alimentele: DA

Structură foarte robustă și durabilăUșor de igienizatConvenabil de stivuit datorită sistemului său de îmbinare 


Linie producție TELEMEA cu vane deschise si sistem automat de stivuire a formelor bloc


Clipsatoare, manuale, semi-automate si automate

Capsatorul dublu de masă pivotant este un dispozitiv fiabil pentru închiderea membranelor din plastic și naturale, având un interval de calibru cuprins între 25 și 100 mm (0,98 - 3,94 inch). Capsatorul este ușor de utilizat, rapid de configurat și economisește spațiu. Este deosebit de potrivit pentru producția de produse din carne în formă de inel și pentru ambalarea în plase.

Pivotare la 60° și 90°
Frână mobilă pentru membrană
Taie automat porțiile la dimensiunea dorită
Posibilitate de actualizare la operare semi-automată prin adăugarea de componente modular

CONTROL PRIN ECRAN TACTIL

controlat și inspectat printr-un ecran tactil integrat. Pe ecran pot fi verificate numărul de porții produse și parametrii importanți de funcționare.

ÎNDEPĂRTARE LINĂ

Porțiile finite sunt îndepărtate delicat și uniform pe placa de susținere cu role.


Cooker- stretcher cu injecție de abur in manta și în produs

Este potrivită pentru procesarea atât a cașului proaspăt, cât și a celui industrial în bloc, a cașului de bivoliță, a produselor sub formă de pulbere și a ingredientelor alimentare.

De asemenea, este adecvată pentru producerea mozzarellei analogice, utilizând ca materii prime pulberi, cazeină coagulată, amidon și grăsimi vegetale sau animale.

Poate fi folosită și pentru producerea brânzei topite și a cremei de brânză.

Există posibilitatea de a adăuga arome și condimente.

Mașina este echipată cu un generator electric de abur încorporat (brevet italian), care poate produce cantitatea necesară de abur în timpul fazei de întindere.

AVANTAJELE masinii cu abur:

✔ Reducerea timpului de încălzire și întindere datorită injecției de abur în manta.

✔ Randament mai mare al produsului final comparativ cu sistemele tradiționale cu apă fierbinte.

✔ Fără pierderi de grăsimi – toată apa adăugată este absorbită de produs în timpul procesului de întindere cu abur.

✔ Economii semnificative de energie prin reducerea consumului de abur.

✔ Întindere prin injecție directă de abur în produs sau în manta.

✔ Compatibilitate cu diverse materii prime: caș proaspăt și industrial în bloc, ingrediente sub formă de pulbere, condimente și arome.

✔ Standardizare optimă a umidității în produsul final.

✔ Utilizare facilă datorită rețetelor predefinite în PLC, care controlează ingredientele din producție